IMS lager vervanging

Wat is een IMS lager?

Als u een Porsche-eigenaar bent, heeft u misschien wel gehoord van problemen met het IMS lager. Deze storing komt vaak voor bij bepaalde Porsche-modellen. IMS staat voor Intermediate Shaft Bearing. Het is het steunlager van de tussenas op de motor. Het doel van het IMS is om de snelheid van de kettingen op de krukas te verlagen, waardoor een langere levensduur mogelijk is. Als het IMS lager verslijt, kunt u een kloppend geluid gaan horen en in het geval van een volledige storing, moet u uw motor vervangen of opnieuw opbouwen.

De volgende lijst met Porsche modellen zijn gevoelig voor problemen met het IMS lager.

986,996,987 en 997 met motor type M96 / M97 tot en met 2008

 • 986 Boxster-modellen
 • 987 Cayman- en Boxster-modellen (tot motor #61504715)
 • 996-modellen (exclusief GT- of Turbo-modellen)
 • 997 3,6 ltr (tot motor #6950745)

 

Wat veroorzaakt de problemen?

Er is niet één enkele oorzaak van het falen van IMS. Elk defect wordt meestal veroorzaakt door veel verschillende problemen, maar de meest voorkomende oorzaak van een kapot IMS lager is te wijten aan een gebrek aan smering en hoge belasting, wat tot oververhitting zal leiden. De oververhitting zal op zijn beurt het staal breken en groeven achterlaten. Zodra dit gebeurt, verslijt het lager veel sneller, wat leidt tot voortijdig falen.

Het is belangrijk om alert te zijn op de signalen van een kapot IMS lager. Als uw lager defect is, kunt u metaalresten in het oliefilter aantreffen, olielekkage hebben in de buurt van de achterkant van de motor of een kloppend geluid uit de motor horen.

 

Onze oplossing

Automotion service Rotterdam biedt dé oplossing voor de problemen met het IMS lager. Door het IMS lager te vervangen met een lager waar wij 100% vertrouwen in hebben dat deze levenslang meegaat. Levenslang?? Ja, levenslang! Wij bieden een levenslange garantie op dit lager.

Heeft u een Porsche type: 986,996,987 en 997 met motor type M96 / M97 tot en met 2008. Wilt u de zekerheid dat deze lang mee gaat kunt u het IMS lager preventief vervangen. Dit kan grote problemen in de toekomst voorkomen. Bij de motor modellen van 1997 tot 2005 is het lager goed bereikbaar en is de vervanging niet arbeidsintensief. Bij de modellen van 2006 tot 2008 is het lager niet goed toegankelijk en zal de motor uit elkaar gehaald moeten worden.

Een andere manier om de levensduur van het lager te verlengen, is ervoor te zorgen dat het goed wordt gesmeerd en gekoeld.

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in het vervangen van het IMS lager? Kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar: 010 218 07 25, of door een mail te sturen naar: info@automotionservice.nl. U kunt doorgaans al snel bij ons terecht. Wij helpen u graag snel weer op weg!

IMS lager foto's

Onze prijzen

Bij Automotion Service Rotterdam werken wij met vaste prijzen. Bekijk onze prijzen via de onderstaande link:

Plan een afspraak

Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen? Automotion Service Rotterdam helpt u graag verder! Maak direct een afspraak met ons door te bellen naar: 010 218 07 25 of te mailen naar: info@automotionservice.nl U kunt doorgaans al snel bij ons terecht. Wij helpen u snel weer op weg!

Gratis vervangend vervoer

Bij onderhoud of reparaties ontvangt u van ons een vervangend voertuig. In de tijd dat wij uw auto weer in orde maken, kunt u blijven rijden. U betaald alleen de gebruikte brandstof.

APK Keuring Rotterdam

Bij Automotion Service kunt u een APK keuring op uw auto laten uitvoeren in Rotterdam. Bij deze Algemene Periodieke Keuringen beoordelen onze keurmeesters de staat van uw auto met zorg. Onze keurmeesters zijn RDW-erkend en werken volgens de betrouwbare RDW-regelgeving. Wanneer moet een auto APK gekeurd worden? Om te zien wanneer uw auto APK-gekeurd moet […]

Onderhoud

Als Porsche specialist bieden wij vakkundig onderhoud aan voor uw auto. Hierbij controleren en inspecteren wij uw auto op het optimaal functioneren van alle onderdelen en het eventueel vervangen als deze uw auto niet meer tot dienst zijn. De fabrikant van je auto schrijft voor dat je regelmatig onderhoud aan je auto laat uitvoeren. Zo […]

Contactgegevens

Bent u in het bezit van een Porsche, komt u dan gerust eens langs om een kijkje te nemen bij ons bedrijf, dan bekijken wij wat we eventueel voor u kunnen betekenen. De koffie staat klaar!

Kom bij ons langs!

Contactformulier

Neem contact met ons op!


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Automotion service rotterdam Porsche garage reparatie onderhoud apk-keuring grote kleine beurt logo

  Passion for Porsche

  Wij zijn een all-service garagebedrijf; we hanteren vaste prijzen voor regulier onderhoud en uw APK-keuring. Daarnaast kunt u tegen bijzonder scherp tarief bij ons terecht voor alle soorten reparaties. 

  Automotion service rotterdam Porsche garage reparatie onderhoud apk-keuring grote kleine beurt logo

  Passion for Porsche

  Wij zijn een all-service garagebedrijf; we hanteren vaste prijzen voor regulier onderhoud en uw APK-keuring. Daarnaast kunt u tegen bijzonder scherp tarief bij ons terecht voor alle soorten reparaties.